När nu våren verkar vara här så tänkte jag att vi ska äta mellanmål utomhus de eftermiddagar då solen tittar fram. Sedan jag fick min mammas plättlagg så är det extra kul att göra just plättar. Jag har nu uppdaterat mitt tidigare bästa plättrecept med bland annat havregryn och de blev så himla bra!
Havre- och bananplättar
ca 20 st
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
2 mogna mosade bananer
2 ägg
1 dl mjölk
Mixa havregrynen till ett mjöl och häll i en skål
Tillsätt bakpulver, kardemumma, vaniljpulver, och salt
Häll i mosade bananer, ägg och mjölk och rör ihop snabbt
Låt stå ca 10 minuter innan gräddning
Till plättarna serverades det chiasylt med blåbär, och så mjölk att dricka såklart. 🙂
Flygande hälsningar /Nellie
Jag som blivit tokig i nyttiga plättar blir ju vansinnigt nyfiken på det här.
Var det lika gott som vanliga bananplättar?
Kram
Vad ska man gräva??