Till kalaset förra helgen gjorde jag balanserade chokladbollar, till hälften traditionella bollar och till hälften nyttiga rawbollar. De blev så sjukt goda! Självklart delar jag receptet med er.
Balanserade chokladbollar
ca 25 st
ca 25 st
50 g smör
50 g kokosolja
1 dl socker
6 färska dadlar
3 dl havregryn
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe
kokos att rulla bollarna i
Smält smöret och kokosoljan
Mixa havregrynen
Mixa dadlarna med en skvätt vatten
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke
Ställ svalt en stund
Forma bollar och rulla dem i kokos
Flygande hälsningar /Nellie
Gott!! och vad skönt att de är lite nyttiga också. Tack för receptet.
Som svar till din fråga, så är jag tyvärr ingen illustratör. Har börjat teckna så smått, men jag är såååå ringrostig efter så många år i dvala. Men tack för frågan
Kram Kajsa
Åhh, så gott! Detta är en av många anledningar att jag tycker så mycket om dig – balanserade chokladbollar! 🙂 Det är bara du som kan komma på det! KRAM!