Vissa dagar kanske du kikar in i kylskåpet och hittar lite smårester som du inte riktigt vet vad du ska göra med, så de får ligga kvar ett tag till. Men, istället för att låta dem ligga och ruttna så se till att hitta ett sätt att ta vara på dem. Då sparar du pengar och samtidigt på världens resurser. Vad kan en då göra med ett massa smårester? Här kommer mina bästa tips:
Olika grönsaksrester (råa eller tillagade)
– Grönsaksris – passar bäst med ”hårda grönsaker”
t.ex. morötter, blomkål, palsternacka, fänkål
Koka riset tillsammans med lök och rivna grönsaker
Om grönsakerna redan är tillagade så blanda ner dem när riset kokat klart
– Pastasallad – passar med ”mjuka grönsaker”
t.ex. tomater, spenat, zucchini
Koka pastan och vänd ner grönsakerna
(har du överbliven pasta så använder du såklart den först)
Överblivna smårätter
– Ät en trerätters till lunch (tre små rätter)
– Duka upp en buffé till kvällsmaten
Kokbara mejeriprodukter
– Pastasås – your style
Svetta hackad lök och vitlök
Häll på mejeriresterna (blanda gärna olika)
Vänd ner någon grönsak – min favorit är broccoli eller spenat
Spetsa till det med riven parmesan och stekt hackad skinka
Flygande hälsningar /Nellie