Bananpannkaka har varit hett ett bra tag nu och jag har lagat ett par olika varianter men här kommer ett klassiskt hederligt recept (med både gluten och vanlig komjölk) med bananfyllning. Pannkakor kan ätas både till frukost, lunch, kvällsmat, efterrätt och mellanmål även om jag egentligen inte tycker att pannkakor är en maträtt, om en inte äter dem med matiga tillbehör vill säga. Generellt sätt så tänker jag att om det smakar sött, då är det en efterrätt, eller möjligtvis en fika. Denna gång gjorde jag en pannkaksmellis som passar perfekt när en ätit en väldigt lätt lunch (läs: resterna av en tomatsoppa). Jag kan inte ta på mig någon ära för pannkakorna för det var maken som gräddade dem och han hade i ett par extra ägg i smeten, vilket jag inte ens märkte på pannkakorna. Fyllningen slängde jag ihop på stående fot, och som vanligt när jag lagar mat så höftar jag rejält. Detta är mitt bidrag till Månadens Gröna i oktober. Har du lämnat ditt bidrag? Om inte så gör du det hos Annelies Blomster och Bakverk (spana in hennes fantastiska bilder).
Pannkaksfyllning
1 banan
En klick jordnötssmör
Malen kanel
Kokossirap/Lönnsirap
Kleta ut jordnöttssmöret på pannkakan
Skär bananen i mindre bitar och strö över kanel
Ringla över lite sirap (med betoning på lite)
Rulla ihop pannkakan och ringla lite sirap på toppen
(behövs egentligen inte men det ser snyggt ut)
Hur äter du helst dina pannkakor?
Fler pannkaks- och plätttips:
> Kokospannkakor med hallonsås
> Fluffiga amerikanska bananplättar
> Havre och banan-plättar
Åh, här kan man prata om att det enkla är det goda – tusen tack för ditt bidrag till oktobers höstmys. Kram!
Less is more. 🙂