Då var det dags för Grön måndag, ett vegetariskt recept första måndagen varje månad. Dagens rätt är extremt enkel att göra och passar perfekt som picknickmat. Ät den som den är eller ha något mer tillbehör, som t.ex. grillat halloumi eller tärnad fetaost.
Färgstark linssallad
1/2 zucchini
1/2 paprika
1/2 dl frysa tranbär
1 dl frysta edamebönor
1/2 pkt linser på tetra
2 msk kapris
2 port. gryn av varfri sort
1/2 dl färska örter
Salt och peppar
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk vit balsamvinäger (eller annan vinäger)
Tina tranbären och koka gryn samt edamebönorna.
Hacka grönsakerna och örterna och skölj linserna.
Blanda samman allt i en stor skål.
Salt och peppra och häll över olja och vinäger.
Jag rev lite parmesan på toppen men det går lika bra utan eller med något valfritt tillbehör. För mer vegoinspiration, kika in hos någon av de andra tjejerna som är med på Grön måndag:
Catrin på The veganista
Alexandra på I gott sällskap
Sylvia på Vibrant food stories
Tina på Grönt varje dag
Sandy på Sandys food n craft
Linda på Härliga Var Dag
Å det ser så fint och frägglatt ut! 🙂 Såg en igår på lunchen som hade med sig någon liknande sallad och hade strimlad rödkål i det var också himla fint. Jag gjorde en repris och bloggade om en gryta med rostad paprika och aprikos 🙂
Ja, härligt med färger! 🙂