fbpx

Då var det dags för Grön måndag, ett vegetariskt recept första måndagen varje månad. Dagens rätt är extremt enkel att göra och passar perfekt som picknickmat. Ät den som den är eller ha något mer tillbehör, som t.ex. grillat halloumi eller tärnad fetaost.

Färgstark linssallad

1/2 zucchini
1/2 paprika
1/2 dl frysa tranbär
1 dl frysta edamebönor
1/2 pkt linser på tetra
2 msk kapris
2 port. gryn av varfri sort
1/2 dl färska örter
Salt och peppar

Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk vit balsamvinäger (eller annan vinäger)

Tina tranbären och koka gryn samt edamebönorna.
Hacka grönsakerna och örterna och skölj linserna.
Blanda samman allt i en stor skål.
Salt och peppra och häll över olja och vinäger.

Linssallad

Linssallad

Jag rev lite parmesan på toppen men det går lika bra utan eller med något valfritt tillbehör. För mer vegoinspiration, kika in hos någon av de andra tjejerna som är med på Grön måndag:

Catrin på The veganista

Alexandra på I gott sällskap

Sylvia på Vibrant food stories

Tina på Grönt varje dag

Sandy på Sandys food n craft

Linda på Härliga Var Dag

 

 

2 svar

  1. Å det ser så fint och frägglatt ut! 🙂 Såg en igår på lunchen som hade med sig någon liknande sallad och hade strimlad rödkål i det var också himla fint. Jag gjorde en repris och bloggade om en gryta med rostad paprika och aprikos 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *