fbpx

Jag är inget stort fan av påskägg (surprise!), speciellt inte de översockrade små påskäggen som ofta finns i själva påskägget. Däremot äter jag gärna gottigheter, men helst sådant som tillför någon form av näring till kroppen. I barnens påskägg kommer det t.ex. finnas vindruvor (eko), torkad mango, cashewnötter, och en vanlig hederlig godisklubba. 80/20 liksom. 🙂 Jag ser inte riktigt vitsen med att vagga in barnen i godisträsket. Dit kommer de förmodligen att ta sig förr eller senare i alla fall. För mig är det dock viktigt att inte föbjuda godis utan snarare erbjuda andra alternativ. Själv kommer jag smaska på denna goding till rawfood-rulle. Den har en frisk och syrlig smak och är dessutom en gulaktig färgen. Passar perfekt till påsk med andra ord!

Raw food rulle aprikos och citron

Rawfood-rulle med aprikos och citron

2 dl cashewnötter
ca 1 dl torkade aprikoser
2 msk citronsaft
1 msk kokosolja
1 msk balboapulver (kan uteslutas)
Citronzest från en halv citron
ca 1/2 dl hampafrön

Ingredienser i skål

Mixa cashewnöttern fint – häll över i en bunke
Mixa aprikoserna med citronsaften och ev lite vatten – häll över i bunken
Tillätt balboapulver, kokosolja och citronzest.
Blanda samman alltihop, antingen med en slev eller med händerna.
Smaka av för att se om du vill ha i med citron.

Raw food rulle aprikos och citron

Fördela smeten som en lång orm på ett smörpapper/bakplåtspapper och rulla ihop till en jämn rulle.
Rulla ut den igen, häll ut hampafröna och rulla degrullen i fröna.
Rulla in i pappret igen och lägg i frysen ett par timmar.

När rullen är ordentlig fryst, skiva upp den i lagom stora kakbitar.
Låt rullen ligga kvar i frysen och skiva den allt eftersom du ska äta den.
Kakorna kan ätas frysta eller, om du kan vänta lite, låt dem tina 5-10 min.

Raw food rulle aprikos och citron

Fler recept på nyttiga gottigheter:

Rawfood-rulle med choklad och hallon

Bananslurp (bananglass)

Snickersrutor

Raw mangofromage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *