Jag är hemma från Portugal, men saknar redan alla underbara fiskar som vi frossat i under veckan. Därför tänkte jag dela med mig av ett toppenbra recept som passar utmärkt att göra även på fiskrester som inte blir så goda att värma och äta igen som de är. Jag säger bara fishcake. Det är en asiatiskt fiskrätt med mycket smak som är förvånansvärt lätt att laga.
Fishcake på fiskrester
2 port
ca 200 g tillagad fisk, gärna lax och vit fisk blandat
1 ägg
ca 1 dl grädde (jag använda havregrädde)
1-2 dl ströbröd/kokos/grovt majsmjöl till paneringen
salt och peppar
Mixa alla ingredienser men börja med hälften av grädden och se hur konsistenser blir. Smeten får inte bli för lös.
Forma smeten till lagom stora bullar och platta sedan till dem. Vänd runt i paneringen.
Stek ett par minuter å vardera sida så de får fin färg och blir genomvarma.
Jag serverade ris blandat med paprika, spenat och rostad kokos till, och en enkel sojasås.
Inspirationen till detta recept kommer härifrån.