Jag plöjer vegetariska recept och har snöat in på citron. Denna helgen har varit en mycket bra vad gäller matförberedelser för nästa vecka. Det finns både kycklinggryta och linssoppa i förberedda matlådor i kylen. Mycket bra! Gårdagens kvällsmat var något av en skafferi- och kylskåpsrensning, en av mina specialitéer. Det bjöds på en krämig klassisk risotto med ångad broccoli som jag marinerat i citron (såklart). På toppen strösslade jag rostade mandlar som jag hade över från förra veckans recept på matig pannkaka med rödbetsfyllning. Detta blir veckans bidrag till Gröna februari.
Risotto med citronmarinerad broccoli och rostad mandel
Risotto av arborioris
1 Broccoli
1/2 Citron
1 msk rapsolja
Rostad mandel
Koka risotton enligt anvisningar på paketet, följ anvisningarna noggrant.
Ånga broccolin i ett par minuter och hacka den grovt.
Riv zesten av en halv citron och pressa ut juicen.
Blanda ihop broccoli, citron och olja.
Salta och peppra.
Lägg upp risotton i en djup tallrik.
Lägg på broccolin och ströslå över mandeln.
För mer vegetarisk inspiration, spana in vad dessa härliga bloggare bjuder på:
Catrin på The veganista
Alexandra på I gott sällskap
Sylvia på Vibrant food stories
Tina på Grönt varje dag
Sandy på Sandys food n craft
Linda på Härliga Var Dag
Men guud så gott det ser ut!! 🙂
Risotto är alltid en hit. 🙂
broccoli <3 det är gott i allt , speciellt en krämig risotto!
Trevlig helg 🙂
Eller hur? Jag älskar broccoli. 🙂