Det var som sagt full aktivitet i köket igår. En av de mest experimentella sakerna jag gjorde var en variant av apelsin-nöt-marmeladen, fast denna gången med aprikoser som bas. Det blev riktigt bra, i alla fall om man tänker på smaken. Färgen däremot ser inte direkt inbjudande ut. Men man kan ju inte få allt.
Aprikos-nöt-marmelad
1 dl torkade aprikoser (blötlagda)
1 dl cashewnötter (blötlagda)
1/4 tsk vanlijpulver
1-2 msk honung eller agave
2 msk torkade nyponbitar (kan uteslutas men ger massor av c-vitamin)
Lägg aprikoserna och nötterna i blöt, helst ett par timmar. Lägg aprikoserna och nötterna i mixerburken. Kom ihåg att spara på aprikosvattnet om det behövs mer vätska. Mixa sedan alla
ingredienser till en slät massa. Häll i lite aprikosvatten i taget till ”spreaden” har en bra konsistens. Skeda ner den i en ren glasburk och förvara i kylen.
Flygande hälsningar /Nellie