fbpx

Nu är det raw food dags igen. Så här i glöggmingel-tider kan det vara kul att testa alternativ till den traditionella maten. Jag har gjort raw food kakor (bollar) med smak av pepparkaka. Himmelskt goda om jag får säga det själv! Som vanligt är det superenkelt att göra, bara att mixa. Jag har även experimenterat fram två andra smakkombinationer som blev riktigt lyckade; kokos och vanlij (rullade i vita sesamfrön) och choklad och hallno (rullade i mixade hasselnötter).

Raw food kakor – pepparkaka

ca 24 stycken bollar

1 dl naturella cashewnötter
1 dl mandel
12 st färska och urkärnade dadlar
3-4 msk kokosolja
2 msk pepparkakskryddor
2 msk carobpulver (kan uteslutas)
nypa salt

ca 1 dl kanel att rulla bollarna i

Mixa nötter och mandel och häll över i en bunke
Mixa resterande ingredienser till en smet
Blanda ihop smeten med de mixade nötterna
Klä en liten bricka med plastfolie och spara ett överhäng så plasten även räcker att täcka kakorna
Forma smeten till lagom stora bollar, rulla dem i kanel och lägg på brickan
Ställ svalt för att stelna och lägg sedan i tät burk
Förvara kakorna i kylen så håller de ett par veckor

Flygande hälsningar /Nellie

2 svar

  1. Detta måste testas! Jag lär säkert få äta dom själv här hemma, men det gör ju inget. Det blir desto fler till mig!

    Ha en skön fredag!
    Kram

  2. MMMM det ser SJUKT gott ut:) de måste jag testa baka till jul.

    Kolla gärna in min blogg idag…en underbar webshop ala julklappar:)

    Ha en fin vecka

    LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *